cascais - Las Palmas

Cascais onsdag 24/8

 

Har proviantert, tanka vatn og fylt på dieseltanken.

Kl 16.00 la vi ut på havet med kurs 220. Rett på Porto Santo og Madeira. Vi gikk ut med for mye seil, så vi måtte reve det første vi gjorde. Torsdag natt kunne vi se motorskipene SFLY ukori og Augran forrut. Så kommer ei rød lanterne tilsyne. Det er en Volvo Racebåt på kryssende kurs norover. Lengde 20 meter.

Kl 23.30: N 36º 51? W 11º 58?

Fredag ut på dagen er vi på breddegrad med Gibraltar.

Har selskap av båten ?Brita?. Det er en seilbåt på vår størrelse. Den holder samme fart.

Søndag: gikk inn på vakt ved midnatt. Måneskalken som er voksende var på tur ned i horisonten. Karlsvogna står lavt i NNW. Kl 10.00: N 34º 49" W 14º 25". Det går stødig mot Porto Santo. Ut på formidagen segla vi over Seamount Unicorn Bank. Ut på ettermiddaggen skjedde det uungålige. Storseilet revna på nytt. Det skjedde på samme høyde i seilet. Vi holder fortsatt bra fart med klyver, fokk og mesan.

Det er ikke så mye liv å se på havet. Delfiner har vi besøk av en sjelden gang. Noen fugler. Så har vi fått ombord en flyvefisk og to små blekkspruter.

Mandag: kl 12.00 så vi Porto Santo i disen. Portiserne tok Porto Santo og Madeira i beittelse i det femtende århundre. De odlet sukkerrør og drev med vinproduksjon. Chrisopher Columbus Bodde flere år på Porto Santo etter og ha giftet seg med datteren til øyas guvurnør.

Havbunnen stiger nå raskt fra rundt 4000m dybde til sandstrendene på Porto Santo. Kom inn i havn og gjorde fast 18.00 Heggdal kunne fortelle at han avslutter turen når vi kommer til Canariøyene. Jeg prøvde ikke å overtale ham til å bli med videre.

Tirsdag ut på formidaggen satte vi kurs for Madeira som vi kunne skimte i det fjerne. Fin overfart. «Viktoria» passerte Saô Lovrenco 16.00. Vi går tett oppunder land og ser Kristusfiguren høyt oppe på klippene. 18.30 går vi inn på havna i Funchal.

Funchal på Madeira har til alle tider vært et naturlig stoppested for seilbåter. Captain Cook var her i 1768 på sin første jordomseiling med skuta Eideavour for å ta ombord ferske foryninger. Deriblant 3000gallons med Madeiravin.

Madeira betyr tømmer på Portugisisk.

I havna ligger en kopi av et av Columbus's treskip, Santa Maria.

Har klippet vekk øvre del av storseilet. Håper seglemakeren får sydd sammen øverliket med resten av seilet.

Onsdag: Vi har flytta reserveankeret til en mer hensiktsmessig plass. Lensebardunene er og plassert bedre mener vi. DA jeg kom tilbake til båten etter en sykkeltur oppe i byen, hadde Heggdal pakket sammen utstyret sitt. Det sto oppe på kaia. Så han avslutter turen her.

Fredag: Seglemakeren kom til avtalt tid. Seglet så bra ut, så vi monterte det på og forlot Madeira ut på dagen. Vi fikk sterk vind fra øst, så vi gikk med redusert seil. Har nå gått over til tre-timers vakter, så frivakten blir like lang som før. Kl 22.00 N31º 54" W16º 46"

Ut på lørdag tar vi ut to rev i storseilet, like etterpå revna det på nytt. Ut på kvelden ser vi Selvagem Pequena på babord side. Det er et naturreservat bestående av flere øyer. Det er kun to mann der ute som holder oppsyn.

Søndag: Utover dagen går vi med klyver, fokk, mesan og det ødelagte storseilet. Vinden bøyer etterhvert, og vi starter da motoren da det mørkner. Ut på kvelden ser vi fyret på Pta de La Vieja.

Mandag 4/9: Vi anløper turens største havn da vi nærmer oss Las Palmas. Det er borerigger og skip av alle størrelser som møter oss. Vi går inn på marinaen og fortøyer 04.00.

Har bestilt nytt storseil hos Frode Bjøru på Brakstad.

Blir nå liggende på svai her i Las Palmas til vi har seglet ombord. Det kommer til og bli noen lange kjedelige dager i varmen.

 

 

 

 

Madeira på innseilinga

En lokal dame på Madeira som solgte blomster

Santa maria

Opedal disker opp med pizza

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ulf Larsen

Ulf Larsen

63, Steinkjer

Avreise fra Steinkjer 15.07.17. Følg med for oppdateringer fra seilasen!

Kategorier

Arkiv

hits